Oogheelkunde

Oogheelkunde

Wij kunnen U verder helpen met verschillende oogproblematieken.


Merkt U dat Uw dier pijnlijke ogen heeft (de ogen zijn dichtgeknepen en fel licht lijkt onaangenaam)? Is er verkleuring zichtbaar aan het oog (blauwe schijn, roodheid, zwarte vlekken,…)? Is er oogvloei (waterig, bloederig, etterig)? Lijkt Uw dier niet meer te kunnen zien?

Dit zijn allemaal redenen om de ogen te laten nakijken. Ogen zijn behoorlijk gevoelig. Wat op het eerste zicht lijkt op een kleinigheid kan snel grote gevolgen hebben en zelfs leiden tot verlies van het oog.


We kunnen een duidelijk beeld maken van het netvlies met een directe en indirecte ophthalmoscoop. Ook de oogdruk kan gemeten worden. Met behulp van een spleetlamp kunnen defecten van de cornea, afwijkingen in de voorste oogkamer of afwijkingen van de positie van de lens beoordeeld worden.


Chirurgische ingrepen zoals therapeutische correctie van te ruime of te nauwe oogleden, ingrepen aan het derde ooglid zoals cherry eye of kraakbeenevertio, dichten van cornea letsels met flap-technieken en nog verschillende andere ingrepen behoren tot de mogelijkheden.