Wat doen we

Wat doen we

Voorzien van een uitgebreide praktijkervaring en een goed uitgeruste praktijk willen wij de beste service bieden aan U en uw geliefde huisdier.


Naast de algemene diergeneeskunde bieden wij ook nog verschillende meer gespecialiseerde diensten aan. Voor meer info hierover kan U gerust de links weergegeven knoppen raadplegen.


Algemene diergeneeskunde

U kan bij ons terecht voor zowel preventieve als curatieve diergeneeskunde.

Radiografie

Met behulp van radio-actieve straling wordt een beeld gevormd van de botten en gewrichten in het lichaam.
Ook zachte weefsels zoals hart, blaas, darmen,...kunnen met radiografie ingeschat worden.

Echografie

Onschadelijke geluidsgolven worden uitgezonden en afhankelijk van de hoeveelheid die ervan wordt teruggekaatst wordt een beeld gevormd van inwendige organen. 

Endoscopie

Met behulp van aangepaste camera's kunnen we onder verdoving in verschillende lichaamsholten kijken: neus, oren, maag, blaas,vagina.

Zo kunnen we op minimaal invasieve manier een beeld hebben van hoe deze holtes er inwendig uitzien.

Gastroscopie

Met een flexibele endoscoop kunnen we in de slokdarm en maag kijken om zo vreemde voorwerpen te vinden en verwijderen. Ook ontstekingen of bloedingen kunnen opgespoord worden.

Laboratorium onderzoek

We beschikken over eigen bloedtoestellen om een uitgebreid bloedonderzoek te kunnen uitvoeren.
Ook urine en lichaamscellen kunnen in detail bestudeerd worden.

Chirurgie
We voeren verschillende soorten zachte weefselchirurgie uit.
Klassieke ingrepen zoals castratie en sterilisatie, maar ook veel ingewikkeldere ingrepen zoals brachycefaal obstructief syndroom, perineale urethrostomie, oog(lid)operaties,...

Laparoscopie

Via deze minimaal invasieve operatietechniek voeren we sterilisaties en andere buikingrepen uit.  Gekenmerkt door een sterk verminderde hersteltijd en minder risico op wondproblemen is deze techniek een echte meerwaarde.

Interne geneeskunde

Braken, diarree, opvallend veel drinken en plassen, zwijmelen, bleek tandvlees,... kunnen allemaal tekenen zijn dat er inwendig bij Uw huisdier iets niet functioneert zoals het hoort.
Verschillende onderzoekstechnieken kunnen worden toegepast om de oorzaak op te sporen en hopelijk vlug een behandeling in te stellen.

Oogheelkunde

Traanogen, dichtknijpen van de ogen, rode ogen, wit/blauwachtige schijn, verkleuring van de iris of de lens,...


 Met behulp van verschillende onderzoeks-en behandelmanieren kunnen we oogproblemen vaak vlug aanpakken.


 

Tandheelkunde

Tandplak en tandsteen kunnen niet alleen een bron van slechte mondgeur zijn maar kunnen ook ontstekingen in de mond en loskomen van de tanden veroorzaken. Deze ontstekingen zijn pijnlijk, leiden tot verminderde eetlust maar kunnen ook hartproblematiek veroorzaken.

We kunnen Uw dier terug een wit gebit geven.

Bijzondere diersoorten

Kleine zoogdieren zoals konijnen, cavia's, gerbils, fretten,...maar ook vogels en reptielen zijn bij ons ook welkom.

Voedingsadvies

Overgewicht kan bij dieren ook verschillende medische klachten veroorzaken, gaande van gewrichtsproblemen tot suikerziekte en hartfalen.
Door Uw dier goed op gewicht te houden helpt U zijn/haar gezondheid ook 

Spoedgevallen

We proberen zo veel mogelijk bereikbaar te zijn voor dringende gevallen.
Door onze uitgebreide uitrusting kunnen we veel spoed-scenario's vlot inschatten en passend handelen om Uw geliefde viervoeter  

Fokbegeleiding

We staan U bij vanaf allereerste progesteron bloedname tot het chippen en vaccineren van Uw vrolijk nest pups of kittens. 

Euthanasie

Op een serene, rustige en vooral waardige manier willen we Uw trouwe viervoeter een waadig afscheid kunnen geven wanneer die uit het lijden verlost dient te worden.