Chirurgie

CHIRURGIE

Bij ons kan je terecht voor een brede waaier aan chirurgische ingrepen. Dit gaan van preventieve chirurgie zoals sterilisatie en castratie tot ingewikkeldere ingrepen en chirurgische bioptname.

 

Elke operatie gebeurt met de veiligste anesthetica en verdovingsgas.

Daarenboven worden de belangrijkste vitale tekens zoals ademhaling, CO2-gehalte, zuurstofsaturatie, lichaamstemperatuur, ECG,… continu gemonitord tijdens de operatie.

 

Tijdens een operatie kan ook gebruik gemaakt worden van een electrocauter. Dit is een elektrisch scalpel waarmee kleine bloedingen heel vlug gestopt worden.

 

Voorafgaand aan de ingreep kan vrijblijvend een bloedonderzoek uitgevoerd worden om zo een beeld te krijgen van de lever- en nierwerking. Het zijn net de lever en nieren die ervoor zorgen dat de verdoving uit het lichaam verwijderd wordt. Bij een onvoldoende werking van deze organen wordt een aangepast verdovingsmiddel gebruikt. Zeker bij oudere dieren is dit bloedonderzoek raadzaam.

 

U kan bij ons terecht voor operatieve ingrepen aan:

-Ogen en oogleden

-Spijsverteringsstelsel (Maag, darm, lever)

-Urinewegen (nieren, blaas)

-Voortplantingsstelsel

-Perineale regio

-Neus,keel en oor

-Huid

-…

 

Na een operatieve ingreep wordt de patiënt onder onze begeleiding wakker in de hospitalisatieruimte. Ook krijgt U een duidelijke naverzorgingsbrief mee voor thuis.

 

Copyright © Alle rechten voorbehouden.